Alpha Bank a obtinut un profit de 1,4 milioane de euro in primul trimestru, fata de pierderi de 13 milioane de euro inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de institutia financiara elena.Provizioanele s-au redus in aceeasi perioada cu 45,5%, la 14,4 milioane de euro, in timp ce cheltuielile operationale au scazut cu 3,6%, la 14,4 milioane de euro.

Soldul creditelor a scazut cu 5,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,87 de miliarde de euro, iar rata creditelor neperformante era la sfarsitul primului trimestru de 14,4%. Din totalul creditelor, imprumuturile catre companii au o pondere de 60%, cele ipotecare de 29%, iar cele pentru populatie de 11%.

Cota Alpha Bank pe piata creditelor din Romania era de 5,7% la sfarsitul primului trimestru.
Portofoliul depozitelor a crescut cu 6,6% in primele trei luni ale anului, fata de intervalul similar al anului 2013, la 1,44 miliarde de euro.

Alpha Bank are in Romania 2.023 de angajati si 149 de sucursale.

La nivel de grup, Alpha Bank a inregistrat in primul trimestru pierderi inainte de taxe de 107,6 milioane de euro. Banca a incheiat cu succes o majorare de capital de 1,2 miliarde de euro pentru consolidarea acestuia si a rascumparat in luna aprilie actiunile preferentiale de la statul elen.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)