Alpha Bank România și Revista BankingNews susțin, pentru al doilea an consecutiv, un proiect inedit de educație financiară, care vine în sprijinul stundeților de la facultățile cu profil economic din cadrul Universităților din Iași și Cluj-Napoca.

Prin colaborarea dintre cele două entități, 100 de cursanți ai instituțiilor de învățământ superior menționate anterior beneficiază de abonamente gratuite la Revista BankingNews. În felul acesta, studenții au la dispoziție informații unicat ce îi pot ajuta în realizarea studiilor de caz și a lucrărilor științifice.

Revista BankingNews, asumată ca un exercițiu jurnalistic de elită prin conținut, concept și înfățișare, util pentru cititori, devine astfel și un mijloc eficient de implementare a dezideratului de educație financiară atât de necesar societății românești.

sergiu oprescu

Sergiu Oprescu, Președinte Alpha Bank România: ”Este de datoria noastră să acordăm o atenție deosebită educației, în general, și celei financiare, în particular, și a pune la dispoziția studenților tot instrumentarul necesar de cunoștințe pentru a le facilita accesul la piața financiară modernă și la toate instrumentele sale. Vor intra în curând într-o lume din ce în ce mai complexă a informațiilor financiare, iar prin intermediul acestui parteneriat ne dorim să le oferim o cale în plus de a se poziționa atât pe cercul virtuos al educației financiare, dar și de a utiliza cunoștințele dobândite pentru a lua cele mai bune decizii financiare.”

capraru-b-c

Bogdan Căpraru, Prof. Univ. Dr. Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași: ”Revista BankingNews se alătură puținelor publicații de specialitate de calitate din presa românească. Prin conținutul său, ea are rolul nu doar de informare a publicului larg, ci și de educație financiară, în special a viitoarelor generații de bancheri. Într-un mediu tot mai ostil în ultimul timp, vine să facă lumină și să reașeze standardele cu privire la percepția publicului larg despre meseria de bancher. Grație abonamentelor gratuite primite de studenții de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, studenții au acces la informație de calitate, fiind la curent cu ce se întâmplă în banking-ul românesc, le sunt transmise modele de profesionalism prin intermediul interviurilor acordate de către diverși membri ai staff-ului din bănci, au acces la analize pertinente, bază pentru elaborarea proiectelor și lucrărilor de absolvire”.

simona-nistor

Simona Nistor, Lector Univ. Dr. Departamentul de Finanțe, Universitatea ”Babes-Bolyai” Cluj-Napoca: ”Prin diversitatea temelor abordate și rigurozitatea analizelor efectuate, Revista BankingNews reușește cu succes să ofere informații relevante și actuale din domeniul bancar. Articolele oferă o perspectivă detaliată și bine argumentată asupra activităților ce se derulează în cadrul sectorului bancar. Pentru studenții specializării Finanțe-Bănci din cadrul Facultății de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Revista BankingNews are o contribuție importantă în susținearea procesului de studiu. Aceștia sunt în permanență informați în legătură cu cele mai recente evenimente din domeniul bancar, iar analizele pe care le pot găsi în paginile revistei completează fundamentele teoretice învățate la cursuri, ajutând la o înțelegere aprofundată a acestora. Sunt apreciate în mod deosebit atractivitatea subiectelor abordate, claritatea analizelor efectuate, precum și interviurile acordate de personalul din sectorul bancar”.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)