Personalul angajat in BCR a scazut in primele noua luni din 2012 cu aproape 10%, concomitent cu o reducere a retelei teritoriale cu aproximativ 7%, iar strategia de dezvoltare a institutiei de credit presupune o ajustare in continuare a numarului de salariati, care va fi negociata cu sindicatele, scrie Ziaruk Financiar.

“BCR isi restructureaza activitatea, iar acest lucru nu este un secret. Ati vazut chiar declaratia presedintelui Erste (Andreas Treichl – n.r.), actionarul majoritar, care a recunoscut ca noua conducere va primi un bonus in functie de performantele din operatiunile de restructurare. La gradul de neperformanta inregistrat si perspectivele economiei romanesti, o astfel de decizie era normala. Banca are potential sa obtina un profit mare, asa cum s-a intamplat in trecut, dar o restructurare este binevenita”, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate bancii.

Datele la noua luni arata ca personalul bancii a ajuns la circa 7.600 de angajati, fata de 8.400 de angajati la finele anului trecut, au precizat sursele citate, in timp ce numarul de sucursale a coborat la 621, fata de aproape 670 in decembrie 2011.

Sursele au aratat ca managementul BCR a initiat discutii cu sindicatele din banca pentru a ajunge la un acord privind viitoarele disponbilizari. Amanunte pe www.zf.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)