ANPC incepe astazi “lupta” cu bancile. Autoritatea cere instantantei eliminarea mai multor clauze din contractele de credit, pe care le considera abuzive. Procesul incepe cu OTP Bank si este primul dintr-o serie de sase litigii pe care Autoritatea le-a deschis impotriva clauzelor abuzive din contractele de imprumut pe care bancile le-au acordat inainte de 2010. Efectele acestui proces vor fi erga-omnes (daca ANPC castiga, banca va fi obligata sa modifice toate contractele aflate in derulare).

Asociatia Parakletos anunta ca intervine in proces

“Azi, la Tribunalul Bucuresti, s-a depus o cerere de interventie a Asociatia Parakletos in procesul de tip class action intentat de ANPC bancii OTP, pentru inserarea in contracte si utilizarea de clauze abuzive in relatiile cu consumatorii. S-a fixat termen la 6 mai pentru admisibilitatea in principiu a interventiei”, anunta avocatul Gheorghe Piperea.”

ANPC mai cere bancii sa restituie clientilor banii pe care i-a incasat din clauzele abuzive, daca acestea sunt constatate de catre judecatori.

Autoritatea a declansat acest proces in 2014, insa pana acum cei de la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor au fost plimbati de la o instanta la alta timp de 14 luni, pentru ca existau nelamuriri legate de competenta instantei care sa judece aceste spete.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)