Dacă acum câțiva ani cele mai multe (circa 70%) reclamații făcute de consumatori la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), în domeniul financiar, erau împotriva băncilor, iar 30% împotriva IMM-urilor, acum ponderile s-au schimbat, a spus astăzi Paul Anghel, Directorul General al Direcției de Control și Supraveghere din cadrul ANPC, în cadrui unei conferințe de presă.

În 2017, ANPC a primit din partea consumatorilor peste 15.000 de reclamații împotriva IFN-urilor și băncilor. „În anul 2010, când a fost promovată ordonanța 50, primeam lunar 15.000 de plângeri”, a mai spus Anghel.

Potrivit acestuia, circa 60% din reclamațiile îndreptate împotriva băncilor sunt soluționate amiabil, deoarece se ajunge la o negociere între client și bancă și la o soluție acceptată de ambele părți.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)