Companiile au inceput sa profite de avantajele unui franc puternic. Apple s-a imprumutat in franci elvetieni, fiind un moment perfect pentru un astfel de demers Acum Apple profita de cursul ridicat al francului dar si de dobanzile mici. Compania mizeaza pe ideea ca moneda elvetiana se va deprecia pe termen lung, deci suma restituita va fi mai mica.

Wall Street Journal anunta ca Apple s-a imprumutat in franci, marti, prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta in 2024 si o dobanda de aproape 0,3%. Suma imprumutata se ridica la 1,35 mld dolari (echivalent franci).

Este pentru a doua oara cand Apple se imprumuta in afara Statelor Unite. Anul trecut a emis obligatiuni denominate in euro in valoare de 3 miliarde si jumatate de dolari cu scadenta la 8 si 12 ani.

Inca nu se cunosc date despre cat vrea sa stranga Apple de pe urma acestor obligatiuni. Compania se imprumuta la costuri mult mai mici decat majoritatea guvernelor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)