Arion Negrilă a fost numit în funcţia de Vicepreşedinte de Risc şi membru al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe, a anunțat astăzi instituția de economisire-creditare.

Numirea acestuia va face obiectul aprobărilor normative necesare, se precizează în comunicatul emis de bancă.

Potivit băncii, Arion Negrilă îl înlocuieşte pe Erwin Bernhard, al cărui mandat se apropie de final.

Recent, Arion Negrilă a ocupat funcţia de Director Executiv Senior pe linia de risc în cadrul Grupului BCR, poziţie din care a administrat implementarea Programului Basel III/ IRB şi desfăşurat activităţi de redresare şi soluţionare, dar şi de suport în elaborarea Strategiei de Management al Riscurilor la nivelul Grupului BCR.

Acesta are peste 20 de ani de experienţă în cadrul Grupului BCR, din care 13 în funcţii de management. De-a lungul carierei acesta s-a ocupat de managementul strategic al riscurilor, analiza de portofolii şi raportarea riscurilor, definirea de ratinguri şi parametri de risc, regulamente de creditare, administrarea de capital şi guvernanţă normativă.

Are un doctorat în administrarea riscurilor bancare la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi este lector la Institutul Bancar Roman, unde predă despre managementul riscurilor, reglementări de risc ale BNR şi europene, procese interne de evaluare a adecvării capitalului (ICAAP).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)