Cazul Astra din asigurari a nascut temeri. Tot mai multi clienti isi pun intrebari legimite… Cine urmeaza? De cine sa ne ferim? Dupa prima decizie istorica in piata asigurarilor- trecerea unei companii in administrare speciala, deci arbitrul pietei (ASF) a dispus inceperea procedurii de redresare financiara, clientii vor sa afle de la www.BankingNews.ro ce companie are probleme in piata.

Cine urmeaza? pare a fi intrebarea zilei

Analistii sustin ca ASF se va indrepta spre companiile care “conduc” un top al rusinii: Topul reclamatiilor ce privesc intarzierile la plata ale daunelor

ASF  a facut publica intentia de “curatare” a pietei de asigurari. Reprezentantii autoritatii au anuntat dupa cazul ASTRA ca „trebuie facuta curatenie” in intreaga piata si ca va demara controale si la alte companii din asigurari.

Potrivit clasamentului ASF, reclamantii din top, in 2013, sunt Euroins, Asirom, Omniasig, Uniqa…

 

De ce se tem clientii? Service-urile ii evita pe soferii asigurati la Astra, iar situatia poate atrage masuri identice si pentru clientii companiilor deja vehiculate.

Cum functiona “schema Astra”

Cand clientul avea o problema cu masina, ASTRA practic efectua o plata partiala a reparatiilor, clientii nu solicitau asta, situatie ilegala. Achita in contul clientului 25 , 40 la suta din valoarea reparatiilor si informau clientul ca a fost despagubit. Daca acel client mergea in service, clientul ramanea cu masina nereparata si cu o suma de bani care nu-i permitea plata intregii reparatii, explica Cristian Munteanu, presedintele Asociatiei Service-urilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)