Romanii ar putea beneficia, in curand, de un nou sistem care va permite acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare la care sunt expuse locuintele prin intermediul unei singure asigurari, potrivit reprezentantilor Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

“Departamentele tehnice ale PAID si ale asiguratorilor actionari PAID lucreaza, in prezent, la punerea la punct a acestui nou mecanism care va necesita atat o perioada de implementare, cat si una de testare, pentru a fi functional. Dorim ca emiterea politei obligatorii sa se realizeze conform unei practici unitare, care sa fie folosita de catre companiile de asigurare astfel incat sa se simplifice procedura actuala pe care trebuie sa o parcurga asiguratii”, a declarat pentru Gandul- Aurelia Cristea, director general al PAID.

“Romanii care incheie insa o asigurare facultativa cu o societatea de asigurare care nu este membra a Pool-ului vor fi insa obligati in continuare sa incheie doua polite. Intr-o astfel de situatie, asiguratul va incheia doua polite, cu prioritate, cea obligatorie si cea facultativa, care va avea fransiza de 20.000 de euro sau 10.000 de euro, pentru riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren”, a mai declarat pentru Gandul Cristea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)