Clientii Bancii Transilvania au fost astazi, 8 august, tinta unui atac de tip phishing. Casutele de email au fost invadate de un anunt incadrat automat la ‘spam’. Pagina securizata’ este evident una falsa care seamana cu cea originala, prin care se incearca furtul datelor bancare.

Pentru a fi credibil, expeditorul mesajului este ‘info1@bt24.ro’, insa ‘pagina securizata’ spre care esti directionat este una total diferita de pagina oficiala a bancii – observa “URL-ul” (adresa paginii – http://mail.devosfruit.be/www.bancatransilvania.ro/index.html).

Mesajul din casuta de email
“Datorita numeroaselor cereri de activare a serviciului Banca Transilvania Online din ultima saptamana,Banca Transilvania a inchiriat un al doilea server cuscopul de a construi o punte de comunicare intre cele doua pentru o mai usoara accesare a portalului Banca Transilvania Online.
Din aceasta cauza,50% din conturile Banca Transilvania Online au fost mutate in noua baza de date dar totodata limitate in acelasi timp.
Pentru a va debloca contul Banca Transilvania Online tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va re-logati pe portalul Banca Transilvania Online.
In momentul logarii adresa IP unica pe care o folositi impreuna cu parola criptata vor fi transmise in mod automat catre serverul nostru.
Contul va fi deblocat instant.
Am decis sa limitam o parte din conturi tocmai pentru a imbunatati securitatea oferita de Banca Transilvania prin inregistrarea IP-ului unic folosit de fiecare utilizator in parte.
Va rugam sa va logati folosind link-ul de mai jos
http://www.bancatransilvania.ro/eBankingWeb/login?Lang=ro”

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)