Austria a demarat vanzarea Kommunalkredit Austria AG, banca nationalizata specializata pe finantarea colectivitatilor locale, o tranzactie care ar urma sa fie finalizata pana la mijlocul anului viitor , conform reglementarilor UE privind ajutoarele de stat, informeaza Reuters.

Banca americana de investitii Morgan Stanley a fost selectata de statul austriac sa se ocupe de vanzarea Kommunalkredit Austria AG, iar ofertele sunt asteptate pana in 16 august.

In 2008, Kommunalkredit Austria AG a devenit prima institutie bancara din Austria nationalizata ca urmare a crizei financiare internationale. Pentru un pret simbolic de doar doi euro, statul austriac a preluat 99,78 la suta din actiunile bancii Kommunalkredit Austria AG. Inainte de nationalizare, Kommunalkredit Austria era detinuta inainte de grupul franco-belgian Dexia si grupul austriac Oesterreichische Volksbanken.

Statul austriac a restructurat Kommunalkredit prin separarea activelor neperformante, care au fost transferate catre KA Finanz AG, si a injectat noi fonduri in valoare de 250 milioane de euro. in schimb, Uniunea Europeana a impus Austriei sa vanda Kommunalkredit pana in luna iunie 2013 in schimbul aprobarii ajutoarelor de stat.

Anul trecut banca a inregistrat pierderi de aproape 149 milioane de euro (180,6 milioane de dolari).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)