“Admiterea unei excepţii de neconstituţionalitate este un eveniment. Minuta nu excelea­ză prin claritate. Pare un efort de a nu declara în totalitate neconstituţională întreaga lege pentru inutilitatea ei practică, pentru sancţionarea paralelis­mului legislativ. În bună măsură este o decizie interpretativă pentru că luminează instanţele de judecată cu privire la instituţia juridică existentă deja şi aplicabilă în dreptul comun, cea a impreviziunii (conform noului Cod civil)“. a declarat pentru ZF Ana Diculescu-Şova, senior partner la firma de avocatură NNDKP.

Ea susţine că mai multe clarificări cu privire la ce ră­mâ­ne de aplicat şi ce se exclude din câm­pul legii 77/2016 se vor afla în moti­vare. „Tot din motivare va rezulta şi dacă se confirmă înţelegerea noastră că în accepţia Curţii Constituţionale de­ro­garea de la noul Cod civil limitează sfera de aplicare a legii criticate la con­trac­tele încheiate în baza acestui nou cod“, a mai spus avocatul, potrivit ZF.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)