La penultima ședință de politică monetară din 2016 Banca Centrală Europeană a menținut rata de dobândă de referință și ratele de dobândă la facilitățile permanente la nivelurile minime istorice, precum și programul de cumpărare de active la 80 miliarde EUR/lună.

La Conferința de presă Președintele M. Draghi a subliniat că măsurile monetare neconvenționale au impulsionat piața creditului. Pe de altă parte, Guvernatorul BCE a menționat că nu sunt semnale de accelerare semnificativă a
inflației pe termen scurt.

Semnalele BCE

În acest context, Președintele BCE a semnalat că la ședința din decembrie se va lua o decizie cu privire la programul de cumpărare de active.

Semnalele de politică monetară, știrile companiilor (Publicis, Nestle, Glencore) și evoluțiile din piețele internaționale de materii prime s-au resimțit pe piața financiară joi. Rata de dobândă la titlurile de stat germane pe scadența 10 ani s-a diminuat la 0.001%, indicele EuroStoxx 50 a urcat cu 0.7%, iar EUR/USD s-a consolidat la 1.0980 (referința BCE).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)