Britanicii de la Royal Bank of Scotland (RBS) au raportatat pe bursa un pachet de actiuni ale Fondului Proprietatea (FP) de 5,2% dupa ce a cumparat zilele trecute 175 mil. de titluri ale fondului in schimbul sumei de 94,5 mil. lei (21 mil. euro). Vanzatorul este firma britanica de administrare de active City of London care si-a diminuat participatia la 4,3 % din capitalul Fondului Proprietatea.

Cel mai probabil actiunile sunt detinute de RBS in contul unor clienti ca banca custode sau pachetul de actiuni achizitionat va fi utilizat de banca ca activ suport pentru emiterea unor instrumente de tip warrent, care sunt distribuite mai departe clientilor.

De altfel City of London mai detinea dupa aceste tranzactii un pachet de 5,4% din actiunile Fondului Proprietatea sub forma de instrumente de tip warrent, similar cu cel detinut de RBS, astfel ca detinerea firmei britanice de admistrare a activelor in FP totalizeaza circa 9,69% din actiuni

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)