Agentia de rating Fitch a anuntat vineri ca retrogradeaza nota celei mai mari banci americane, JPMorgan Chase, ca semn de ingrijorare pentru lichiditatile acesteia dupa pierderile masive anuntate in ajun, transmite AFP.Ratingul pe termen lung si cel de soliditate financiara au fost coborâte la ‘A+’ fata de ‘AA-‘ si agentia de evaluare a plasat aceste note sub perspectiva negativa, fapt ce inseamna ca ar putea sa le retrogradeze din nou pe termen scurt, scrie Agerpres.

‘Fitch considera ca dimensiunea pierderilor este controlabila. Acestea fiind spuse, amploarea pierderilor si faptul ca aceste pozitii /nu pot fi lichidate rapid/ implica o pierdere de lichiditati’, motiveaza agentia intr-un comunicat.

‘Aceasta ridica, de asemenea, semne de intrebare in legatura cu apetitul pentru risc al JPMorgan Chase, cadrul sau de gestionare a riscurilor, practicile sale si supravegherea sa’, adauga Fitch, care concluzioneaza ca ‘riscurile potentiale pentru reputatia’ bancii nu mai corespund ratingului ‘AA-‘.

Contractele futures pe actiunile bancii au scazut vineri cu 9% dupa inchiderea bursei americane ca urmare anuntului facut joi cu privire la o pierdere surprinzatoare de 2 miliarde de dolari in urma tranzactiilor de produse financiare derivate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)