Banca Romaneasca a semnat un acord de parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care beneficiarii de subventii pentru bunastarea animalelor (pasari si porcine) vor putea primi finantare din partea bancii.

Astfel, Banca Romaneasca ii incurajeaza pe beneficiarii subventiilor sa se adreseze in cel mai scurt timp reprezentantilor bancii, pentru demararea procedurilor de analiza si de acordare a creditelor.

„Banca Romaneasca vrea sa devina partenerul antreprenorilor din agricultura in desfasurarea activitatilor curente si de investitii. Pe langa subventiile oferite de statul roman agricultorilor, pachetele de finantare ale bancii se adreseaza si celor care vor sa acceseze fonduri europene”, a declarat Cosmin Calin, Director Executiv Unitatea Corporatii.

In plus, Banca Romaneasca a semnat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) Conventia de Colaborare aferenta Programului OUG 92/2013, in baza careia intreprinzatorii pot accesa linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maximum 5 milioane de lei, pe o perioada de maximum 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe alte 12 luni. Statul, prin Ministerul Finantelor Publice – FNGCIMM, garanteaza pana la 50% din valoarea finantarii, mai putin dobanzile si comisioanele.

Rata dobanzii aferenta finantarii este formata din ROBOR la 3 luni plus maximum 3,25% p.a., la care se adauga un comision anual de maximum 0,25%.

Banca Romaneasca pune un accent deosebit pe sprijinirea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, avand alocat pentru astfel de finantari un buget de 50 de milioane de euro. in cele cinci Centre de Afaceri din Bucuresti, Cluj, Galati, Iasi si Brasov clientilor li se asigura, intr-un spatiu si prin intermediul unui personal dedicat, produse si servicii personalizate, concepute pentru a raspunde nevoilor lor specifice.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)