Integrarea Volksbank Romania în structura Bancii Transilvania a intrat în linie dreapta, iar fuziunea dintre cele doua banci va avea loc în 31 decembrie a.c., se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

Rezultatele de pana acum sunt foarte bune, conform estimarilor BT. In calitate de actionar unic, Banca Transilvania a avut ca prioritate oferirea de reduceri clientilor VBRO cu credite in franci elvetieni.

”BT a acordat clientilor Volksbank Romania discount-uri în valoare totala de 1,5 miliarde de lei în cadrul ofertei pentru conversia creditelor CHF si pentru diminuarea datoriei totale pentru creditele curente ale clientilor VBRO persoane fizice, prin restituirea a diverse categorii de comisioane. Prin cele doua demersuri mentionate, aproape 34.000 de clienti Volksbank Romania au beneficiat de reduceri. De exemplu, un client VBRO care avea datorii în CHF de 80.000 si a ales conversia în lei a ajuns sa plateasca o rata lunara redusa cu 46%”, se precizeaza in comunicatul bancii.

Ömer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania: „Ne bucuram ca initiativa Bancii Transilvania privind conversia creditelor CHF ale Volksbank Romania a fost primita pozitiv. Ideea a generat trenduri pe piata si a fost implementata si de alte banci care au considerat, la fel ca si Banca Transilvania, ca este o responsabilitate sociala”.

Referitor la litigii, dupa intrarea BT în actionariatul Volksbank Romania, aceasta din urma a reusit sa închida peste 2.500 de litigii.

Rezultatele campaniilor destinate clientilor VBRO cu credite în sold:
* Reduceri & oferta de conversie a creditelor CHF: peste 83% dintre clientii VBRO cu împrumuturi în franci elvetieni au acceptat oferta. Au avut loc peste 35.000 de întalniri ale clientilor VBRO cu angajati Volksbank si Banca Transilvania, în decurs de trei luni.
* Oferta de conversie a constat in oferirea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau euro, aplicabila soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuarii cu comisionul de risc/de administrare platit efectiv si nerecuperat de clienti pana la data conversiei. Dintre cei care au convertit, aproape 96% dintre clienti au ales conversia în lei.
* Diminuarea datoriei totale aferente creditelor curente ale clientilor VBRO persoane fizice: facilitatea a fost aplicata automat, indiferent de moneda împrumutului, în perioada 17 august – 30 septembrie a.c. si a constat în diminuarea cu echivalentul sumelor achitate de clienti drept comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si nerestituite anterior.

Comunicare 360° cu clientii Volksbank Romania

Clientii VBRO au la dispozitie un microsite cu informatii despre migrarea la Banca Transilvania, aproape 600 de sedii si echipa Call Center. Calendarul migrarii a fost anuntat în octombrie a.c., cuprinzand toate activitatile planificate pentru perioada 1 noiembrie a.c. – 4 ianuarie 2016. Inca de la mijlocul lunii noiembrie a.c., cardurile BT sunt disponibile pentru clientii Volksbank Romania în sediile Bancii Transilvania. Pentru ca din 4 ianuarie 2016 se va putea folosi doar IBAN-ul contului de la Banca Transilvania, clientii VBRO au la dispozitie o serie de modalitati pentru aflarea acestuia: online, în unitatile BT sau prin call center. De asemenea, BT a lansat pentru clientii Volksbank Romania o oferta de bun venit, care consta în gratuitati si beneficii la o serie de produse si servicii  atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice.

Banca Transilvania va comunica rezultatele fuziunii cu Volksbank Romania în 4 ianuarie 2016, prin intermediul unui comunicat de presa.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)