Banca Transilvania si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au semnat o noua conventie pentru plata in avans a subventiilor aferente Schemei unice de plata pe suprafata (SAPS), pentru 2012, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Parteneriatul dintre cele doua institutii este astfel consolidat, obiectivul fiind sustinerea agricultorilor intreprinzatori.

La initiativa Bancii Transilvania, anul acesta valoarea creditului poate fi de pana la 90% din suma subventiei aferente suprafetei detinute, fata de 80%, cat era pana acum. De asemenea, si in acest an clientii BT beneficiaza de garantarea creditelor, datorita colaborarii pe care BT o are cu Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN (FGCR), precum si cu Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Pentru ca sezonul agricol este in plina desfasurare, BT pune la dispozitia fermierilor o gama variata de credite. Acestea au ca destinatie capitalul de lucru – pentru infiintarea si intretinerea culturilor vegetale, construirea de depozite/silozuri, respectiv achizitionarea de utilaje agricole sau de terenuri agricole.

Banca Transilvania crede in potentialul agriculturii si, ca banca locala, contribuie permanent la revigorarea activitatii de creditare, sustinand agricultorii intreprinzatori.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)