In mod uzual, conform ofertei afisate pe site-ul institutiei de credit, clientii Bank of Cyprus pot folosi bancomatele Banca Transilvania pentru a retragere numerar fara a plati comision.

“Pana la redeschiderea sucursalei si a agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi retelele de ATM, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei Bank of Cyprus”, este indicatia pe care o da clientilor sai banca cipriota, fara a specifica insa daca pentru retragerile de numerar trebuie folosite numai bancomatele proprii.

Lista de taxe si comisioane aplicabile cardurilor emise de Bank of Cyprus include si informatii cu privire la costurile pe care le presupune retragerea de numerar de la ATM-urile altor banci. Astfel, aceasta operatiune nu este taxata in cazul in care sunt utilizate bancomatele Bank of Cyprus si cele ale Bancii Transilvania.

Practic, este vorba despre un parteneriat intre cele doua banci sustinut de relatia de “rudenie” dintre Banca Transilvania si Bank of Cyprus, in conditiile in care institutia de credit cipriota detine aproape 10 procente din actiunile bancii de la Cluj.

Bank of Cyprus are incheiate colaborari si cu alte banci, respectiv Piraeus Bank, Banca Romaneasca, Volksbank si ATEbank, in baza carora posesorii de carduri sunt taxati cu un comision mai mic daca folosesc bancomatele acestor institutii. Practic, in loc de costul standard de 0,5% + 2,5 lei, clientii Bank of Cyprus achita 0,5% + 1 leu.

Limita totala zilnica ce poate fi tranzactionata prin intermediul cardurilor Bank of Cyprus este de 8.000 de lei, in conditiile in care retragerea zilnica de numerar nu trebuie sa depaseasca 4.000 de lei, iar platile la comercianti si in mediul virtual efectuate intr-o zi pot totaliza 4.000 de lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)