De astazi, 4 mai, Banca Transilvania va incepe sa converteasca creditele clientilor preluati prin achizitia Volksbank Romania. 18.300 de clienti au credite acordate in franci elvetieni iar Banca Transilvania a anuntat, acum o luna, ca debitorii vor beneficia de conversie in lei sau euro, la cursul zilei, cu o reducere de 22,5% la sold, la care “se adauga comisionul de risc platit efectiv de clienti pe tot parcursul derularii creditului”.

Pana in prezent, Banca Transilvania a participat la negocieri atat cu persoanele fizice cat si cu grupuri

Valoarea efectiva a reducerilor totale difera in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de eventuale restante si penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania.

Comisionul de risc a fost eliminat imediat din contractele de credit incheiate intre banca si consumatori

Mai mult decat atat, BT a stopat calculul comisionului de risc/administrare inclusiv pentru clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania si care au semnat contracte de credit cu aceasta banca atat in lei, cat si in euro si dolari.
“Returnarea va fi efectuata prin diminuarea creditului in sold, care se va aplica la o data ulterioara, dupa finalizarea programului de conversie pentru clientii VBRO cu imprumuturi in franci elvetieni”, dupa cum anunta comunicatul Bancii Transilvania.

BT a mai anuntat ca decizia privind inghetarea cursului CHF la valoarea de la 31 decembrie 2014 va fi prelungita cu o luna, pana la data de 17 mai, acest an.
Banca de la Cluj a anuntat ca va acorda prioritate cazurilor sociale si clientilor care, in ciuda greutatilor generate de cresterea cursului CHF din ultimii ani, au ramas buni platnici.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)