Cetatenii romani sau italieni care locuiesc in Italia si obtin venituri in tara respectiva sau in Romania pot achizitiona de acum inainte, cu imprumut de la Sucursala BT Italia, imobile in Romania. Banca Transilvania, prin Sucursala BT Italia, lanseaza primul credit imobiliar dedicat persoanelor cu rezidenta in Italia si care doresc sa cumpere imobile in Romania.

Pe siteul BT Italia, in sectiunea Simulator credite, cei interesati pot afla online valoarea orientativa a ratei imprumutului, pe baza valorii creditului si a termenului de rambursare indicat. De asemenea, acestia pot aplica online pentru un astfel de credit.

Detalii despre primul credit imobiliar destinat persoanelor din Italia:

• Este destinat cumpararii, in Romania, a unei locuinte, a unei case de vacanta sau a unor terenuri pentru constructie;
• Suma acordata: intre 5.500 euro si 250.000 euro;
• Perioada maxima de acordare: 30 de ani;
• Garantii: spatii locative si/sau terenuri intravilane, achizitionate din credit si/sau detinute de persoana care solicita imprumutul sau de o terta persoana;
• Dobanda este variabila in functie de EURIBOR 6M: EURIBOR 6M + 5,25 pp = 5,337%/an si de dobanda de politica monetara a BCE: BCE + 6,8 pp = 6,85%/an;
• Alte costuri: comision de analiza a dosarului: 1,5% din valoarea creditului acordat, retinut la acordare; comision de administrare a creditului: 50 euro/an; costuri de evaluare a imobilului; asigurarea imobilului, respectiv asigurare de viata – aceasta din urma pentru creditele de peste 25.000 euro;
• Conditii de acordare: venituri permanente pe teritoriul Italiei si/sau Romaniei; fara restante la alte imprumuturi; varsta de maxim 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare, respectiv cetateni romana sau italiana.

BT Italia, aproape 2.000 de clienti
Sucursala BT Italia se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si companiilor, iar oferta cuprinde depozite, credite, BT24 Internet Banking si Mobile Banking, carduri, servicii de transfer de bani intre BT Italia si BT Romania, posibilitatea de a plati facturile pentru furnizorii din Romania, incasari de cecuri, plati si incasari SEPA etc.

Clientii beneficiaza de consultanta in limba romana si italiana, de acces liber la Internet in cadrul sediului bancii, precum si de initiere in folosirea serviciului BT24 Internet Banking.

BT Italia se afla in Roma, pe Via Baldo degli Ubaldi nr.184 B, iar programul este astfel: luni, marti, miercui si vineri, intre orele 8 si 16.30; joia este program prelungit, intre orele 8 si 18, iar sambata, intre 8.30 si 11.30.

Sucursala BT Italia a fost deschisa in ianuarie 2014 si in prezent are aproape 2.000 de clienti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)