Banca Transilvania a luat decizia de a dona 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

“Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a susţine românii, aşa încât Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturăm astfel efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă“, a menționat Ömer Tetik, Director General al Băncii Transilvania.

Pe de altă parte, Horia Ciorcilă, Preşedinte Consiliul de Administraţie de la Banca Transilvania, își arăta ieri considerația pentru medicii români aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

”Un mare semn de apreciere avem pentru toţi angajaţii noştri care s-au mobilizat şi îşi aduc contribuţia. Îi admirăm şi respectăm pe cei care sunt în linia întâi: personalul medical – doctori şi asistenţi – şi oamenii care menţin deschise serviciile de care avem nevoie. Mulţumim tuturor celor care muncesc pentru binele celorlalţi. Este interesul tuturor ca economia României să fie susţinută de către stat, bănci şi de oricine o poate face”, a subliniat Horia Ciorcilă într-o declaraţie acordată Ziarului Financiar.

Totodată, bancherul a precizat că Banca Transilvania va face totul pentru binele românilor, al economiei şi al României. ”Vom avea o atitudine proactivă şi de susţinere pentru companii şi pentru clienţii creditaţi pentru că acum solidaritatea a devenit obiectivul principal. Vom găsi împreună cu clienţii noştri persoane fizice şi IMM-uri cele mai bune soluţii pentru a ieşi din impas, pentru a-i ajuta să îşi relanseze activitatea imediat ce contextul o va permite. Este o situaţie nouă şi unică, iar noi vrem să ajutăm. Trebuie să avem cu toţii un interes comun: bunul mers al României de azi, dar şi de mâine. Avem resursele necesare, iar echipele noastre au experienţă, sunt dedicate şi implementează acum diferite formule de sprijin pentru clienţii care au credite. Prin felul lor, antreprenorii sunt capabili să găsească soluţii în orice context, însă este o situaţie unică”, a conchis Horia Ciorcilă.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)