28 de persoane fac parte din prima generatie care va urma cursurile EMBA-ului 100% britanic, lansat in Cluj-Napoca. Ceremonia de lansare a scolii de business a avut loc astazi, la Universitatea Babes-Bolyai, in prezenta Excelentei Sale, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii in România, reprezentantilor mediului universitar din Hull – Marea Britanie si din Cluj-Napoca, comunitatii de afaceri si a viitorilor cursanti EMBA.

EMBA University of Hull isi deschide portile in 21 februarie a.c., iar cursurile sunt sustinute in exclusivitate de profesori de la University of Hull, in Cluj-Napoca, la Universitatea Babes-Bolyai. Scoala de business 100% britanica este acreditata international de AMBA (The Association of MBAs) si de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), de cea din urma beneficiind doar 5% dintre cele 13.000 de scoli MBA din lume.

Media de vârsta a celor care vor invata la acest EMBA este de 35 de ani. Cursantii care fac parte din prima generatie au pozitii de top management si de middle management in companii din domenii dintre cele mai diverse – financiar-bancar, energie, comert, inginerie, tehnologie, IT, audit, resurse umane, instalatii si constructii – in Cluj-Napoca, Bucuresti, Baia Mare si Bistrita. Noua dintre acestia au obtinut burse – din partea Ziarului Financiar, SIF Moldova, Bancii Transilvania si Electrogrup.

Dr. Andrew Taylor, Directorul EMBA Hull University: “Le spun bun venit cursantilor primei generatii ai EMBA Hull University din Cluj-Napoca! Pornim impreuna intr-o calatorie frumoasa, care va dura doi ani, o calatorie de formare a noii generatii de lideri. Este un start al celor indrazneti, care si-au propus noi etape in cariera”.

Prof. Terry Williams, Decan al University of Hull Business School: „University of Hull este recunoscuta si apreciata datorita faptului ca ofera ocazia unei experiente care combina partea teoretica, cercetarea, sentimentul de comunitate si de prietenie. La EMBA University of Hull din Cluj-Napoca va fi la fel: cursantii vor fi in centrul activitatii si atentiei noastre, pentru a ne asigura ca se bucura de o experienta excelenta, pe masura asteptarilor”.

Excelenta Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii in România: „I welcome the partnership between University of Hull and Babes-Bolyai University as a superb illustration of how academic excellence is shared among our countries but also across the EU through well-designed partnerships”

Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rector al Universitatii Babes-Bolyai: „Mediul academic clujean se imbogateste astazi, prin lansarea programului de Executive MBA, cu o componenta obligatorie, inovatoare, a invatâmântului economic cu caracter aplicativ. Prezenta Universitatii din Hull in spatiul Universitatii Babes-Bolyai raspunde unei cerinte stringente, venita dinspre mediul de afaceri, de formare si consolidare de cunostinte in domeniul administrarii afacerilor, ceea ce contribuie la cresterea competitivitatii locale si regionale.”

Scoala de business dureaza 2 ani si este organizata pe 12 module, dintre care unul va avea loc in Marea Britanie. Curricula, predarea cursurilor si examinarea sunt dupa modelul britanic, similar scolilor de business deschise de University of Hull in Hong Kong, Singapore, Bahrain si Oman. De asemenea, diploma de absolvire este acordata de University of Hull.

University of Hull are aproape 90 de ani de traditie si, anual, peste 20.000 de studenti. Conform Studiului National Student Survey realizat in 2013, in Marea Britanie, University of Hull este in top 10 – din cele 103 pozitii – privind gradul de satisfactie al studentilor. Acestia apreciaza la University of Hull calitatea predarii, sprijinul academic din partea profesorilor si sursele vaste de informare.

EMBA University of Hull este rezultatul colaborarii dintre UBB,  University of Hull, Banca Transilvania  si Electrogrup, fiind sustinut de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si de Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)