Banca Transilvania va beneficia de o linie de finantare in valoare de 150 de milioane euro din partea Bancii Europene de Investitii (BEI). Suma este destinata sprijinirii proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii si infrastructurii, initiate de IMM, de societati cu capitalizare bursiera medie si de entitati publice din Romania. Contractul de finantare a fost semnat astazi, in Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa remis de Banca Transilvania.

Banca Transilvania a devenit un nou partener al “Bancii Uniunii Europene” in Romania, in efortul de a sustine accesul IMM-urilor, societatilor cu capitalizare medie si entitatilor publice la resurse avantajoase de finantare a investitiilor. Parteneriatul are ca obiectiv contributia la revigorarea economiei romanesti, incurajarea companiilor locale sa inceapa noi investitii, sa-si dezvolte afacerea si sa genereze locuri de munca, pe baza unor finantari flexibile, pe termen lung.

Astfel de imprumuturi fac parte din programul Bancii Europene de Investitii “Skills and Jobs – Investing for Youth” (“Competente si Locuri de munca – Investitie pentru Tineret”), initiativa care sustine  incadrarea in munca a tinerilor. in acest sens, BEI – in colaborare cu Banca Transilvania – va oferi  stimulente companiilor beneficiare care angajeaza tineri, asigurand oportunitati de training sau posibilitati de cooperare cu diverse colegii, scoli sau universitati, in vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor. in prezent, rata somajului in randul tinerilor din Romania este de 23%.

BEI sustine investitiile IMM-urilor din Romania in cadrul Planului Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale pentru Crestere Economica in Europa Centrala si de Sud-Est, care are drept scop facilitarea accesului la finantare pe termen lung pentru IMM-urile din Europa, in contextul economic actual. Banca Europeana de Investitii este o institutie de finantare din cadrul Uniunii Europene, fiind detinuta de Statele Membre UE. Obiectul sau de activitate il reprezinta acordarea de imprumuturi pe termen lung destinate finantarii investitiilor viabile, in acord cu obiectivele specifice politicii UE.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)