Banca Transilvania este bancă parteneră în programul de granturi din fonduri europene pentru antreprenori şi este pregătită să asigure o derulare rapidă a acestuia, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Programul – iniţiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – este destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020.

“Este un program de 1 miliard de euro care a generat deja interes foarte mare în rândul antreprenorilor. Pentru că este important pentru firme să aibă acces la granturi, atunci acestea devin implicit prioritatea noastră la BT. Ne mobilizăm şi suntem pregătiţi. Trebuie să ne susţinem unii pe alţii.”, a declarat Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.

Pentru firmele care aleg a treia variantă de finanţare, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, Banca Transilvania este pregătită inclusiv pentru acordarea de credite-punte, replicând astfel experienţa pozitivă dintr-un alt program din care a făcut parte, Start-Up Nation.

Microîntreprinderile, firmele mici şi mijlocii, dar şi PFA-urile se pot înscrie online în program. Banca Transilvania a pregătit informaţii online, utile celor care doresc să aleagă BT ca bancă parteneră.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)