Fuziunea din Grecia dintre NBG si Eurobank este asteptata si pe piata romanesca, unde noua banca va ocupa un loc fruntas. Bancpost si Banca Romaneasca, cele doua banci cu actionariat elen care ar urma sa fuzioneze dupa conso­lidarea discutata la Atena, ar forma a saptea banca locala.

Noua banca ar administra active de aproximativ 4,5 miliarde de euro si ar detine o cota de piata de 5,6%, ur­mand sa aiba in spate cea mai mare banca din Grecia, cu active de 178 de miliarde de euro.

Cele doua grupuri elene mai detin societati financiare in piata roma­neas­ca, volumul total al creditelor acordate de acestea depasind 5 miliarde de euro. Bancile aveau, de asemenea, de­pozite atra­se cu o valoare cumulata de 2,6 mi­liar­de de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)