Pentru al doilea an consecutiv, Steven van Groningen, seful Raiffeisen Bank Romania, este cel mai admirat CEO. Lista completa a celor 100, incepand de luni in Catalogul 100 CEI MAI ADMIRAtI CEO. Locuieste in Romania din 2001, are aceeasi functie la banca tot de atunci, face strategii pe termen lung, participa la competitii de triatlon, organizeaza maratoane, propune solutii pentru mediul politic in relatia cu mediul de afaceri, este vegetarian, alearga cat de des poate in parc, are o atitudine prudenta de management, este familist, scrie pe blog.

Steven van Groningen explica pentru BUSINESS Magazin care a fost “motorul” atragerii de voturi astfel incat bancherul sa fie, pentru al doilea an consecutiv, cel mai admirat CEO in clasamentul realizat anual de catre revista.

„Nu cred ca sunt votat doar pentru rezultatele pe care le am la banca. Voturile au la baza, cel mai probabil, faptul ca avem rezultate bune la banca pe timp de criza, cu stabilitate mare si care sunt rezultatul unei strategii pe termen lung. Imaginea mea insa este completata cu faptul ca sunt destul de vizibil in afara bancii si incerc sa fac lucruri cat pot eu de bune pentru Romania si pentru mediul de afaceri, unde am incercat sa ma implic. In plus, ma ocup de filantropie, cultura, sport.”

Si mai este ceva, considera bancherul: modul cum stabilesti echilibrul intre cantitate si calitate. „Admiratia nu se refera la ceea ce ai facut, ci la modul cum ai facut. Asta explica de ce cel mai admirat CEO poate fi un bancher, chiar si in aceste vremuri. Nu am exagerat cu creditarea, nu ne-am incarcat cu riscuri, am franat creditarea dinainte de debutul crizei, ceea ce ne-a protejat, si am construit o viziune pe termen lung.”
Pentru www.bankingnews.ro acest premiu nu este un “eveniment” sau o greseala de moment. Iata de ce:

Stefan de la Raiffeisen si Robert de la Transilvania

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)