Aurel Saramet, unul dintre cei mai bogati oameni din banking, a fost concediat de la conducerea FNGCIMM. Ministerul Finantelor Publice l-a revocat pe Aurel Saramet, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), numind-o provizoriu pe Silvia Nitu-Ciornei, fost ministru pentru IMM in perioada 2000-2003.

Aurel Saramet are terenuri, case in Bucuresti si Snagov, dar si bijuterii, tablouri si o colectie numismatica valorand 97.000 de euro si a acordat unor persoane imprumuri de 59.000 de euro si 200.000 de lei.

Totodata, MFP a decis si revocarea unor membri ai CA al FNGCIMM.

Ciornei a fost numita pe termen limitat in calitate de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului, “avand ca obiective urgentarea aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, precum si imbunatatirea activitatii societatii in conditiile intaririi disciplinei financiare si cresterii performantelor economice ale acesteia”, se arata intr-un comunicat al ministerului, citat de Mediafax.

Tot provizoriu, pana la efectuarea selectiei conform legislatiei, MFP l-a numit pe Cristian Socol, consilier al premierului, in functia de presedinte al directoratului Fondului Roman de Contragarantare, “in urma vacantarii postului ocupat anterior de catre Ioan Hidegcuti”.

Decizia a fost luata de MFP in calitate de reprezentant al statului, actionar unic al FNGCIMM si al Fondului Roman de Contragarantare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)