Creditul de retail a reluat cresterea in trimestrul al doilea. Ce poate insemna aceasta dinammica mult asteptata? Gasim raspunsul intr-o declaratie a vicepresedintelui pe retail al Raiffeisen Bank, Vladimir Kalinov. „Vedem o dinamică pozitivă a creditului de retail, chiar dacă nu am ajuns incă la cresteri de două cifre. Mai im­por­tantă decât viteza este insă directia in care mergem. Clientii au reactionat pozitiv la ieftinirea creditelor de con­sum, dar nu nivelul dobânzii este cel mai im­por­tant element. Multi clienti au ram­bur­sat deja sume semnificative din credi­tele vechi si se pot indatora din nou“, a declarat Kalinov, citat de ZF.

Cu alte cuvinte, bancherii isi freaca mainile fericititi ca au mai gasit doritori de credite, clientii se bucura ca mai au sanse la un nou credit, in conditii total diferite, mai avantajoase, fata de anii trecuti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)