Bancherii necinstiti si traderii care folosesc informatii confidentiale vor fi aspru pedepsiti, potrivit regulilor aflate in lucru la nivel international pentru sanctionarea abuzurilor pe piata financiara, pe fondul temerilor ca unele tari nu au prevederi suficient de stricte, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax. Vinovatii vor fi pasibili de inchisoare sau amenzi usturatoare, indiferent in ce regiune se afla, a declarat David Wright, secretar general al International Organization of Securities Commisions, un grup al autoritatilor de reglementare la nivel mondial care redacteaza principiile de penalizare a diferitelor delicte pe piata financiara.

“In ultimii 10 ani am avut prea multe exemple de comportament inacceptabil pe pietele financiare. Potentialul castigurilor financiare ilicite depaseste cu mult riscurile si costurile de a fi prins. Aceasta ecuatie trebuie inversata”, a afirmat Wright intr-un interviu.

Increderea in industria financiara a fost zdruncinata de anchete privind manipularea dobanzilor, inclusiv a Libor, si a referintelor care stau la baza preturilor pe piata petrolului si cea valutara.
Bancile din Marea Britanie sunt implicate in scandaluri referitoare la vanzarea incorecta a unor produse de asigurari si instrumente derivate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)