Romania nu are in acest moment nicio femeie care sa ocupe functia de CEO in primele 10 banci din sistem, desi 70% din salariatii din sistemul serviciilor financiare sunt reprezentati de femei, potrivit unei analize a ZF. Desi specialistii spun ca femeile nu sunt excluse la recrutarea de top in banci, cazurile in care o femeie a ocupat o functie de CEO intr-o banca sunt foarte putine. Romania nu se diferentiaza insa de practicile folosite la nivel international. Deutsche Bank, spre exemplu, cea mai mare banca din lume dupa active in 2011 (de peste 2.800 mld. $) nu are nicio femeie in boardul de conducere. La fel se intam pla si in cazul grupurilor internationale Raiffeisen si Erste. Totusi, in boardul Société Générale sunt 7 barbati si 3 femei, in timp ce in boardul UniCredit sunt 18 barbati si 3 femei.

Femeile cunoscute in banci din Romania (care au detinut sau inca detin pozitii de top-management in institutii financiare) sunt putine: Elena Petculescu, CEO al Bancpost intre 1990 şi 2005, Manuela Plapcianu – fost CEO al Bancpost, Antoaneta Curteanu – CEO UniCredit Leasing sau Virginia Otel, VP Garanti Leasing.

Integral citesti pe www.zf.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)