Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis sa amendeze doua unitati bancare cu cate 4.000 de lei fiecare pentru discriminare fata de o persoana cu dizabilitati care a dorit sa acceseze un credit pentru adaptarea locuintei la nevoile sale.

Colegiul director al CNCD, intrunit in sedinta de solutionare de petitii din data de 20.11.2013, a adoptat printre altele si aceasta hotarare.

”Refuzul de a acorda un credit bancar pentru adaptarea locuintei unei persoane cu dizabilitati la nevoile sale, in conditiile art. 27 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 (finantarea dobanzii de catre stat) constituie o fapta de discriminare indirecta potrivit art. 2 alin. (3), coroborat cu art. 10 lit. d) si h) din O.G. 137/2000. Sanctionarea a 2 unitati bancare cu amenda contraventionala in cuantum de 4.000 de lei fiecare. Hotarare adoptata cu unanimitatea celor prezenti”, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)