Banca Centrala Europeana (BCE) a acordat, luni, un imprumut record institutiilor financiare de pe batranul continent, in incercarea de a recastiga increderea investitorilor. Astfel, 800 de banci europene au primit imprumuturi pe trei ani in valoare de 529,531 miliarde de euro de la BCE, mai mult decat se anticipa, noteaza Bloomberg. Aceasta este cea de-a doua transa de imprumuturi, in cadrul primei operatiuni, 523 de institutii financiare primind 489 miliarde euro. “Numarul bancilor care au folosit aceasta facilitate este cu adevarat impresionant, ceea ce inseamna ca din ce in ce mai multe institutii financiare mici sunt in cautare de capital, care, in final, va ajunge in economia reala. Deci, impactul asupra pietelor va fi mai mare decat data trecuta”, sublinieaza economistul Barclays Capital, Laurent Fransolet.

Dupa anuntul facut de BCE, euro s-a depreciat fata de dolar pana la nivelul de 1,3432 dolari/euro, de la 1,3471 dolari/euro. Printre bancile care au luat aceste imprumuturi se numara Intesa Sanpaolo din Italia (24 miliarde de euro), Lloyds Banking Group din Marea Britanie (11,4 miliarde de euro), Banca Civica din Spania (6,1 miliarde de euro) si KBC din Belgia (5 miliarde de euro).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)