Afirmatia ca internetul stie totul despre tine sau ca orice cauti este indexat undeva si folosit la un moment dat nu mai este demult ceva de neconceput.  Intre pantofi si genti, femeile prefera pantofii. Intre masini si ceasuri, barbatii prefera masinile. Intre creditele in lei si cele in euro, sunt preferate cele din urma. Acestea sunt doar cateva dintre comportamentele romanilor, stabilite in urma cercetarii celor mai frecvente cautari pe Google.

Comportamentele utilizatorilor de internet au devenit instrumente foarte des intalnite atunci cand companiile vor sa lanseze produse si servicii noi. Si asa procedeaza marile companii, chiar si unele banci.

Prietenul Google:

Google Romania explica: daca in ultimii ani s-ar fi urmarit evolutia cautarilor dupa cuvintele “credite” si “terenuri” s-ar fi observant ca acestea au mers intotdeauna impreuna, iar unele afaceri neinspitare ar fi putut fi evitate printr-o simpla verificare a cautarilor pe internet.
PONT pentru banci de la Google

“De exemplu, in ultima perioada exista o tendinta in crestere pentru imobiliare in judetele mari, informatie extrem de utila pentru bancile care pot dezvolta un business in zona, bazat pe cautarile utilizatorilor”, afirma Doina Costache, Industry Manager la Google Romania, prezenta la Targul Internet&Mobile World 2012.
 

Pont: Google este prezenta pe piata bancara. Compania furnizeaza servicii de cloud computing pentru ibericii de la  BBVA.

 

 

Top cele mai accesate 10 domenii in Google (date interpretate in septembrie 2012 de SEO Monitor, folosind Google AdWords Keywords Tool).

Datele Google arata ca domeniul financiar este unul cautat de romani, situandu-se pe locul 10, insa stirile sunt printre cele mai accesate domenii. De aici tragem concluzia: romanii te cunosc pentru ca citesc  BankingNews.ro🙂

Auto – 16,8 milioane de cautari lunare

Arta/Cultura – 18,8 milioane de cautari lunare

IT&C – 14,8 milioane cautari lunare

Stiri/Mass Media – 11,9 milioane de cautari lunare

Sport – 10,6 milioane de cautari lunare

Copii – 8,6 milioane de cautari lunare

Turism/Calatorii – 8,3 milioane de cautari lunare

Transport – 6 milioane de cautari lunare

Imbracaminte – 5,4 milioane de cautari lunare

Servicii financiare – 4,4 milioane de cautari lunare

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)