Subsidiarele din Bulgaria ale bancilor grecesti sunt ‘sub control’ pentru a evita transferul de fonduri spre Grecia, a declarat, joi, ministrul bulgar al Economiei, Bozhidar Lukarski, transmite agentia bulgara BGNES.

‘In acest moment nu exista turbulente in sistemul bancar. Bancile grecesti sunt sub control, astfel ca resursele financiare nu pot fi trimise in Grecia’, a declarat Lukarski, care nu a oferit detalii cu privire la controalele la care sunt supuse bancile grecesti.

Banca Nationala a Bulgariei a refuzat sa comenteze declaratiile ministrului Economiei, dar in ultima perioada si-a intarit controalele asupra bancilor bulgare, urmarind posibile efecte secundare aparute ca urmare a crizei datoriilor Greciei.

Primele patru mari banci grecesti (Piraeus Bank, Eurobank Ergasias, National Bank of Greece si Alpha Bank) controleaza aproximativ 28% din activele bancare din Bulgaria.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)