Cele mai mari patru banci din Grecia – National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank – trebuie recapitalizate cu 27,5 miliarde de euro, a anunţat, joi, banca centrala a Greciei, citata de AFP, relateaza Antena 3.

“Necesarul de capital pentru intregul sector bancar elen este estimat la 40,5 miliarde de euro, din care 27,5 miliarde de euro pentru cele patru mari banci de importanţa sistemica”, se arata intr-un raport al bancii centrale.

Operaţiunea de recapitalizare trebuie finalizata pana la sfarsitul lunii aprilie, potrivit instituţiei.

NBG are nevoie de 9,8 miliarde de euro, Alpha Bank de 4,6 miliarde de euro, EFG Eurobank de 5,8 miliarde de euro, iar Piraeus Bank de 7,3 miliarde de euro, la care se adauga 500 de milioane de euro pentru ATEbank, preluata recent.

Al doilea program de imprumuturi externe pentru Grecia de la statele zonei euro si FMI include fonduri de 50 de miliarde de euro pentru recapitalizarea sectorului bancar.

Cele patru mari banci elene sunt prezente si in Romania. NBG deţine Banca Romaneasca, EFG desfasoara operaţiuni prin Bancpost, iar Alpha Bank si Piraeus Bank au activitaţi sub brand propriu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)