Apple Pay este visul omului activ și mereu în grabă. Toți ne dorim să ieșim pe ușă doar cu telelonul în mână. Și tehnologia ne ajută: renunțăm la portofelul fizic și stocăm cardurile direct în iPhone sau pe un ceas. Și astfel, prin intermediul acestui serviciu putem face plăți cu ușurință în magazinele sau pe site-urile preferate.

Apple Pay este soluția modernă pentru plata contactless cu dispozitive mobile de la Apple – iPhone și Apple Watch, Mac.

Apple Pay oferă o metodă simplă și sigură de plată pe care oricine o poate face de pe un dispozitiv acceptat. Mai exact, poti sa faci plati de pe telefon, fără să fie nevoie de card fizic sau numerar. Totul incepe cu adăugarea cardului in aplicatia Wallet. Poți începe să folosești Apple Pay imediat ce ai adaugat cardul de credit sau debit în dispozitivele mentionate mai sus.

Plata prin Apple Pay funcționează oriunde există un POS acceptat de Apple. Dar și atunci când plățile sunt acceptate de partenerii Apple. În cazul nostru, vorbim de parteneri precum băncile și dar și alte instituții financiare prezente în Romania.

Apple Pay lucrează cu numeroase carduri de credit și de debit emise de băncile autohtone. După cum spuneam, trebuie doar să introduci datele de pe card în aplicația Apple Wallet. Însă, acest lucru este valabil doar în cazul în care cardul tău este emis de la o bancă de pe lista celor care oferă opțiunea Apple Pay.

10 bănci partenere Apple Pay în România

”Rapid și comod” sunt primele cuvinte despre Apple Pay, iar fraza o regăsim în toate comunicatele de presă remise de cele 10 bănci din România care facilitează propriilor clienți accesul la aplicația Apple Pay.

Alpha Bank
Banca Transilvania
Banca Comercială Română (BCR)

BRD
CEC Bank
Credit Europe Bank
ING Bank
OTP Bank
Raiffeisen Bank
Unicredit Bank

26 iunie 2019, a fost o zi specială pentru industria bancară, fiind momentul în care clienții a trei bănci locale aveau acces, în premieră pentru România, la aplicația Apple Pay. Banca Transilvania, ING Bank și UniCredit Bank anunțau la unison vestea, pe care o așteptau cu mare interes clienții familiarizați cu opțiunea de plată cu telefonul.

La 3 luni distanță, pe 15 octombrie 2019, Raiffeisen Bank anunța că aplicația Apple Pay este disponibilă și pentru proprii clienți. A urmat un nou grup de trei instituții de credit – BCR, Credit Europe Bank și OTP Bank – care permitea consumatorilor de servicii financiare, începând cu 19 noiembrie 2019, accesul la Apple Pay.

În 17 martie 2020, CEC Bank anunța implementarea tehnologiei Apple Pay și pentru clienții săi.

Astăzi, la un an distanță, a venit rândul altor două bănci să facă marele anunț. Alpha Bank și BRD au anunțat că au implementat beneficiile Apple Pay pentru clienții lor.

Alte instituții financiare partenere Apple

Edenred
iCard
Monese
Orange Money
Revolut
Sodexo
TransferWise

Up Romania

Dupa cum se observă, și alte tipuri de instituții oferă carduri și tichete preplătite, de exemplu, compania Edenred.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)