Băncile din UK au reacționat imediat și drastic la criza legată de pandemia de Covid-19. Acestea au și-au redus jumătate produsele ipotecare, în trei săptămâni, aceasta fiind cea mai mare pierdere de la ultima criză financiară, potrivit Daily Mail.

Potrivit datelor oferite de Moneyfacts, băncile aveau în portofolii 5.239 de produse disponibile, înainte ca Banca Angliei să efectueze prima scădere a dobanzii cheie – de la 0,75% la 0,25%, în 11 martie. În prezent mai există doar 2.768 produse de creditară ipotecară.

Analiștii speră că băncile vor reintroduce produsele în următoarele săptămâni, odată ce se va stabiliza criza cauzată de coronavirus.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)