Cu ajutorul analistilor de la Finzoom s-a calculat ce sume trebuie sa lase, in medie, fiecare angajat care ia salariul pe card dar care alege sa-si “lichidizeze” veniturile cu ajutorul bancomatului sau al angajatilor de la ghiseul bancii. Analiza jurnalistilor ne arata comisioanele pe care trebuie sa le achite un client daca detine cardul la una dintre cele mai mari 11 banci din Romania. O familie de doua persoane in cadrul careia fiecare membru castiga cate 2.500 de lei pe luna (undeva pe media veniturilor din Bucuresti) plateste anual comisioane totale de aproximativ 200 de lei pentru cate zece retrageri de la ATM in fiecare luna, potrivit calculelor noastre. Aceasta suma include si comisionul de administrare a cardului la valoarea sa medie.

Pe de alta parte, daca cele doua persoane detin un card emis de o banca a carei retea de bancomate este redusa, apare posibilitatea ca respectivele persoane sa fie nevoite sa retraga bani fie direct de la ghiseul bancii, fie de la ATM-ul altei banci. In aceasta situatie, sumele platite anual se dubleaza ajungand sa depaseasca 400 de lei.

 

Citeste analiza integral pe Capital.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)