Bancile reusesc sa recupereze cu 5% mai putin din creantele clientilor, potrivit unui studiu BNR. Astazi, dupa o criza “insistenta”, bancile reusesc sa recupereze in medie 55% din valoarea creantei la creditele acordate populatiei aflate in default (pentru care debitorii au incetat sa-si mai plateasca ratele), restul fiind pierdere, potrivit concluziilor unui sondaj derulat luna trecuta de BNR.

Rata de recuperare a scazut cu cinci puncte procentuale fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut.

Cel mai mult se recupereaza din creditele acordate pentru achizitia de locuinte, respectiv 80% din valoarea creantei. Creditele de consum cu garantii au o rata de recuperare de 65%, respectiv 35% sunt trecute la pierdere, in timp ce cea mai mica rata de recuperare este in cazul imprumuturilor negarantate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)