In Romania exista 3,8 milioane de persoane fizice debitori ai bancilor si 17,1 milioane de depozite, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), informeaza Agerpres.ro.

“Banii pentru creditare provin, in cea mai mare parte, nu de la actionarii bancilor, ci de la deponenti. Asa functioneaza o banca. O banca strange depozite si acorda credite folosindu-se in mare masura de acesti bani din depozite. Ori pentru Banca Nationala este extrem de important sa se asigure ca banii care se iau credit sunt dati inapoi nu pentru a-l ajuta pe actionar, pentru ca nu se dau inapoi actionarilor, ci pentru a proteja depozitele pentru ca din banii restituiti se pot restitui depozitele”, a precizat Olteanu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)