Parlamentul European a votat o Directiva ce va aduce noutati importante pentru clientii bancilor europene, inclusiv romani. Printre prevederile actului normativ pe care si Romania va trebui sa il transpuna in legislatia locala se numara doua articole care obliga bancile sa accepte cererile clientilor care vor sa-si converteasca creditele din valuta in lei si sa-si negocieze dobanzile.

Cu alte cuvinte, Directiva aduce avantaje reale clientilor care vor sa scape de riscul valutar si vor beneficia si de o dobanda negociata in termeni rezonabili.

Directiva obliga bancile sa negocieze cu clientii dobanda in asa fel incat costurile creditului “sa nu dezavantajeze debitorul”. Conversia creditului se va face la cursul de schimb din ziua depunerii cererii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)