Analistii apreciaza ca imprumuturile au avut o evolutie negativa, anul trecut, iar soldul creditelor a scazut. Acestia au punctat factorii declansatori ai “crizei creditelor”. “Per total in 2012 evolutia creditarii a fost negativa, soldul creditelor fiind in scadere, ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare, a scoring-ului mult mai restrictiv al bancilor si a mentinerii scazute a cererii de credite noi (din cauza veniturilor scazute, a problemelor cu care se confrunta angajatorii, a nesigurantei pe termen lung si a lipsei de incredere)”, sustine Irina Chitu, director general al FinZoom.

Ce asteptari au bancherii pentru 2013? Credite tot mai putine

Nici in acest an creditele catre populatie nu vor avansa prea mult. “Creditele cat si depozitele vor inregistra ritmuri de crestere de sub 10%, in 2013, iar depozitele vor avansa mai rapid decat creditele datorita unui comportament prudent al populatiei”, declara la final de an, Eugen Sinca, analist sef  BCR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)