Ai grija cu ce bani mergi la banca! Chiar daca atunci cand spui “banca” spui “bani”, vei avea surpriza sa nu fie chiar asa. Mai multi clienti s-au plans ca bancile nu le primesc monede la caserie. Si am aflat ca cele mai multe banci nu mai primesc la nicio sucursala monede de 50, 10 sau 5 bani. Situatia este valabila si pentru euro. Explicatia bancherilor: operatiunile cu maruntis dureaza prea mult. Cei mai afectati sunt cetatenii care au de platit facturi sau rate la credite.
Aceasta situatie ar putea deveni tot mai intalnita in viitorul apropiat, in cazul in care din ce in ce mai multe banci adopta asemenea masuri.

Un lucru pe care romanii il considera anormal, din moment ce monedele de metal sunt emise de banca si se afla in circulatie.

Potrivit specialistilor, masura adoptata de banci vine ca urmare a incercarilor de a reduce din cheltuieli, intr-un context in care institutiile bancare nu mai acorda credite si nu mai primesc sprijin financiar de la bancile mama. Transportul de moneda este mai scump in comparatie cu cel al bancnotelor.

„Initiativa de a renunta la primirea monedei metalice la ghiseele bancii a rezultat din nevoia de a scurta timpul pe care un client trebuie sa il petreaca in unitatea bancara si de a optimiza interactiunea cu banca. Pentru clienti persoane fizice, incurajam tranzactiile de cont si, in mod special, cele electronice”, este pozitia oficiala a Raiffeisen Bank, potrivit Digi24.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)