Bancile au pierdut circa 1.000 de procese intentate de proprii clienti de la sfarsitul lui 2011 pana in prezent, a declarat Marius Coltuc, avocat al Casei de avocatura Coltuc, intr-o conferinta de presa. “Daca am face un top al hotararilor castigate de clienti in 2012, definitive si irevocabile, pe primul loc sunt clientii Volksbank, apoi  clientii OTP Bank.

La Volksbank, 95% dintre procesele castigate au in vedere comisionul de risc care, in absolut toate cazurile relevante din instanta, este abuziv. Este vorba despre o modificare multilaterala a dobanzii in functie de schimbarile semnificative pe piata monetara. Mai avem un comision surpriza de monitorizare polita de asigurare pe care foarte multi clienti il scapa. Per total implica anumite costuri.

La OTP sunt probleme foarte foarte mari pentru ca se modifica dobanda. Asta fara niciun fel de justificare. Se invoca un articol destul de permisiv din anexa 1, litera A, din legea 193/2000, anume ca poate modifica unilateral pretul creditului daca are motive intemeiate. Dar intreaga dispozitie prevazuta in anexa trebuie sa se coroboreze cu toate celelalte”, a mai afirmat avocatul citat de www.Capital.ro.

Urmarea

Clientii inca ocolesc bancile. Cererea de credite din partea populatiei a ramas slaba si la inceputul acestui an, numarul rapoartelor eliberate de Biroul de Credit la solicitarea bancilor de a afla informatii despre clientii potentiali coborand la 293.000 si respectiv 320.000 de interogari in ianuarie si februarie. In primavara anului trecut, interograrile se situau la 400.000 pe luna.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)