Zona euro începe săptămâna cu noutăți. BCE anunță că primele bancnote de 5 și 10 euro semnate de noul președinte al BCE, Christine Lagarde, vor intra în circulație în această săptămână.

Banca Centrală Europeană precizează că bancbotele vechi, cu semnătura foștilor președinți, rămân valabile.

“În noiembrie anul trecut am furnizat semnătura mea pentru a fi tipărite noile bancnote euro. Este minunat să văd produsul finit în această săptămână. Bancnotele euro sunt un simbol al integrării europene care reamintește zilnic ceea ce am realizat împreună”, a declarat Christine Lagarde.

În 18 octombrie 2019, Consiliul European a numit-o pe Christine Lagarde în funcția de președinte al Băncii Centrale Europene pentru un mandat de 8 ani, ce nu poate fi reînnoit.

Mandatul a început din 1 noiembrie 2019, cand Christine Lagarde îl înlocuia pe Mario Draghi, președintele aflat la sfârșit de mandat.

Christine Madeleine Odette Lagarde este o fosta avocată franceză. De-al lungul carierei sale politice, Lagarde a îndeplinit mai multe funcții oficiale în Franța, printre care ministru de finanțe, ministru al agriculturii și ministru al comerțului și industriei. Ea a fost prima femeie care a devenit ministrul unei economii G8 și este prima femeie care a devenit director general al FMI.

La data de 28 iunie 2011, Lagarde devenea director general al Fondului Monetar Internațional (FMI) pe o perioadă de cinci ani, urmând să preia funcția câteva zile mai târziu, pe 5 iulie.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)