Christos Megalou, 54 de ani, CEO al grupului Eurobank controlat de statul elen prin Fondul de Stabilitate Financiara, face saptamana aceasta o vizita la Bucuresti, avand pe agenda si o intalnire cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, scrie Ziarul Financiar.

Un subiect fierbinte de discutat: ce optiuni exista pentru Bancpost, filiala locala a grupului elen, in conditiile in care pe de o parte Eurobank se pregateste de privatizare, iar pe de alta Comisia Europeana le-a cerut celor patru mari banci elene Alpha, NBG, Piraeus si Eurobank sa opreasca finantarea subsidiarelor din regiune.

Megalou a fost numit in functia de CEO al Eurobank in iunie anul acesta dupa ce banca fusese recapitalizata exclusiv cu ajutorul Fondului de Stabilitate. Expert in investment banking, el a fost recrutat de la Credit Suisse si are ca misiune principala gasirea unui investitor strategic care sa readuca Eurobank in sectorul privat.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)