Bancpost a raportat în primul trimestru din acest an un profit net de 19 milioane lei, se arată într-un comunicat de presă remis de Bancpost. Cheltuielile operaționale au scăzut cu 9,5%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Volumul creditelor și al depozitelor a rămas constant în primul trimestru, raportul brut credite/depozite menținându-se la nivelul de 75%, de la 78%, cât a fost înregistrat la sfârșitul lui 2015, fapt ce susține un grad ridicat de independență a finanţării pe piața locală.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,76%, comparativ cu 20,51% la sfârșitul anului 2015 şi 18,75% în decembrie 2014, ceea ce arată situația solidă a băncii. Soliditatea capitalului, lichiditatea și profitabilitatea demonstrează de asemenea capacitatea băncii de a-și asuma un rol activ în susținerea economiei locale, atât în segmentul retail, cât și în cel corporate.

“Strategia noastră şi rezultatele înregistrate în 2015 au creat premisele pentru o creștere sustenabilă a Bancpost, ceea ce a condus și la performanța din primul trimestru al anului 2016. Investiţiile realizate în dezvoltarea brandului, optimizarea canalelor şi satifacţia clientului vor continua să consolideze poziţionarea şi rezultatele băncii în următoarele trimestre”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Despre Bancpost

Bancpost este o bancă universală importantă în România cu o prezență de 25 de ani pe piața locală și o rețea de 147 de unități și 7 centre de afaceri. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienți corporativi, de retail și instituționali, pentru care oferă o gamă variată de soluții financiar-bancare eficiente și flexibile. Bancpost acordă finanțare companiilor atât din surse proprii, cât și prin intermediul liniilor de credit puse la dispoziție în parteneriat cu diverse instituții financiare internaționale. Bancpost este totodată unul dintre liderii pieței locale de carduri și a dezvoltat rețele extinse de peste  534 ATM-uri, 7.438 POS-uri și 192 APS-uri care oferă acces comod și permanent la serviciile băncii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea și acceptarea la plată a cardurilor de credit, fiind de asemenea și reprezentant VISA și MasterCard. În acord cu angajamentul său de a sprijini performanța și valorile românesti, Bancpost a devenit începând cu anul 2015 Sponsor Oficial al Echipei Naționale de Fotbal.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)