Criza financiara a creat decorul perfect pentru crearea de noi si noi bancuri cu bancheri. Vazuti ca principalii vinovati pentru aceasta recesiune, bancherii au ajuns tinta glumelor publicului larg. In fapt, relaxarea nu face rau nimanui, mai ales in vremurile in care problemele sunt la tot pasul. Si cum se poate detensiona atmosfera daca nu facand haz de necaz. Va propunem in continuare cateva bancuri cu bancheri.

Bancuri cu bancheri

Intrebare: Care-i problema cu bancurile cu bancheri?
Raspuns: Bancherii nu cred ca sunt amuzante, iar oamenii de rand nu cred ca sunt bancuri.

Pisica si bancherul

Pe o autostrada intens circulata au loc doua accidente mortale, victime fiind o pisica si, in celalalt caz, un bancher. Stiti care e diferenta dintre ele? In cazul pisicii se vad si urme de franare.

Bancherul si sexul

Intrebare: De ce-s bancherii buni la pat?
Raspuns: Fiindca stiu ca exista penalizare pentru ”retragerea” inainte de termen!

Bancherul la croitor

Un tanar bancher vrea sa-si faca primul sau costum. Se duce la cel mai bun croitor din oras si i se iau masurile pentru costum. Dupa o saptamana se intoarce pentru ultimele retusuri. Noul costum arata excelent. In timp ce statea si se admira in oglinda, observa ca noul costum nu are buzunare. Ii spune lucrul acesta croitorului, care il intreaba: „Dar nu mi-ati spus ca sunteti bancher?” Tanarul raspunde: „Ba da”. Atunci croitorul ii replica: „Pai cine a mai auzit de un bancher care sa isi tina mainele in propriile lui buzunare?”

Einstein si dobanzile

Albert Einstein moare si ajunge in Rai, unde afla ca inca nu i s-a pregatit camera in care va sta. Portarul ii spune ca va trebui sa astepte intr-un dormitor, pe care va trebui sa-l imparta cu mai multe persoane. Einstein spune ca nu este nici o problema, asa ca este condus in camera provizorie. Aici Einstien este prezentat colegilor de camera.
„El este primul tau coleg. Are un IQ de 180!”
„Excelent. Vom discuta despre matematica”, spune Albert.
„Aceasta este cel de-al doilea coleg. Are un IQ de 150”
„Perfect. Vom discuta despre fizica!”, spune Albert
„Acesta este cel de-al treilea coleg. IQ-ul lui este 100”
„Foarte bine. Putem vorbi despre piese de teatru!”, spune Einstein.
In acel moment o alta persoana vine si ii strange mana lui Einstein si ii zice: „Eu sunt ultimul coleg de camera. Imi pare rau, dar IQ-ul meu este de doar 80”. Einstein ii zambeste si ii spune: „Deci, cum crezi ca vor evolua dobanzile pe viitor?”

Reguli pentru a deveni un bancher de succes

Un renumit profesor tine niste cursuri in Germania. Subiectele sunt economie si banking.
„Ce credeti ca trebuie sa fac pentru a fi un bancher de succes?”, intreaba un student.
„Nu stiu ce trebuie sa faci, insa poti sa-ti spun ce nu trebuie sa faci. Urmareste aceste trei reguli: prima, nu imprumuta bani celor care nu au deloc; a doua: nu imprumuta bani celor care au cu adevarat nevoie de ei; iar a treia: nu imprumuta proprii tai bani.”

Problema becului si banca centrala

Intrebare: „De cati economisti ai bancii centrale ai nevoie pentru a insuruba un bec?”
Raspuns: „Doar de unul: el tine becul si tot pamantul se invarte in jurul lui”.

Ofiterul de credit

Un ofiter de credite senior statea langa biroul unui coleg din clasa junior. Suna telefonul. Ofiterul de credite junior raspunde si spune „Nu… nu… nu… nu… da… nu”, dupa care inchide. Seniorul il intreaba imediat la ce a raspuns „da”. „Nu te ingrijora”, raspunde juniorul. „Am spus ‘da’ doar cand m-a intrebat daca il mai ascult in continuare.”

Bancile elvetiene si saracia

Un client intra intr-o reputata banca elvetiana.
„As dori sa plasez o jumatate de milion de dolari la dumneavoastra”, ii sopteste clientul bancherului.
„Puteti sa vorbiti normal, domnule”, raspunde bancherul. „La noi in banca nu trebuie sa-ti fie rusine ca esti sarac.”

Creatia (partea 1)

In prima zi Dumnezeu a creat soarele, asa ca Diavolul contraatacat si a creat arsurile solare. In a doua zi, Dumnezeu a creat sexul. In raspuns, Diavolul a creat casatoria. In a treia zi Dumnezeu a creat un economist. Aici i-a fost mai greu Diavolului, dar dupa ce a stat si s-a gandit mult, Diavolul a creat un al doilea economist.

Creatia (partea 2)

Un economist, un filosof, un bilog si un arhitect se certau care a fost adevarata profesie a lui Dumnezeu. Filosoful zice: „In primul rand, Dumnezeu a fost filosof, pentru ca a creat principiilor dupa care traiesc oamenii”. „Ridicol”, spune biologul. „Inainte de aceasta, Dumnezeu a creat barbatul si femeia si toate creaturile, asa ca trebuie sa fi fost biolog.” „Gresit”, spune arhitectul. „Inainte de asta a creat Raiul si Pamantul. Inainte de Pamant era numai confuzie si haos.” „Bine”, spune economistul, „dar de unde crezi ca era tot haosul acesta?”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)