In interiorul unui campus universitar suedez exista terminalele ce scaneaza vasele de sange din mana cumparatorului. Adio bani cash, carduri! In 5 secunde mana iti este scanata iar plata produselor este gata! Fredrik Liefland, student,  a inventat sistemul biometric Quixter. S-a dovedit a fi o alternativa foarte populara printre studenti: „A trebuit sa conectam tehnologia la sectorul financiar, la conturile bancare. A fost un proces foarte lung si foarte complicat”, spune Liefland.

Terminalele de scanare au fost deja implementate in 15 de magazine si restaurante, iar circa 1600 de persoane il folosesc frecvent.


Sistemul de scanare a venelor e foarte usor de folosit. Utilizatorii nu trebuie decat sa introduca ultimele patru cifre ale numarului de telefon si sa pozitioneze palma pe un cititor timp de cinci secunde, dupa care banii sunt extrasi automat din contul bancar.

 

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)